Vintage Fever is in the house

Vintage Fever is in the house

Vintage Fever startte zo’n 5 jaar geleden uit een passie voor mooie producten met een ziel. We waren altijd al groot fan van vintage, zo verzamelt Esther bijvoorbeeld 50s wandbordjes, West Germany vazen in bepaalde kleurstellingen en 60s en 70s keramiek en Edgar houdt van vintage speelgoed uit zijn jeugd en speurt daar markten en het internet voor af. Omdat er  vroeger vaak werd gewerkt met mooie materialen, is er altijd nog veel te vinden op markten en beurzen, denk ook maar ‘s aan de vele vintage kledingwinkels met toffe jassen uit de fifties, rokjes en broeken uit de 70s, vintage tassen en schoenen, soms gewoon nog in nieuwstaat en dat na al die jaren. Karakteristieken die in deze tijd toch ook wel vaak worden gemist, vluchtige items als het snacken bij McDonalds zijn gemeengoed geworden. Nou is er niets mis met af en toe even een ‘vette bek’, wij zijn zeker niet onschuldig, ha! Maar wij houden toch wel van tijdloze stukken, die misschien wel een heel leven lang meegaan. En ben je ‘t zat, dan geef je het toch gewoon door? Het is ook nog ‘s fijn voor de planeet om zo duurzaam met spullen om te gaan. En dat voelt goed voor ons!

 

“Wij houden toch wel van tijdloze stukken, die misschien wel een heel leven lang meegaan”

 

Vanaf het begin was het daarom de bedoeling om een mix te maken van nieuwe producten en daarnaast vintage schatten. Maar ook om een platform te bieden aan handwerk bijvoorbeeld, unieke stuks. Onder meer het werk van de Utrechtse illustrator Cebine was vanaf het begin onderdeel van de collectie. Haar botanische bekers zijn hier echt favoriet. Daarnaast waren we een van de eerste webshops die de Rijkswachters aanboden. Weet je nog; de houten robots gemaakt van oude kratten van het Rijksmuseum die tijdens de verbouwing dienst deden als ‘kluisjes’ voor alle kunstwerken? Wij waren meteen fan en alle robots vonden hun weg naar diverse adressen in Nederland. OK en stiekem bleef er ook eentje steken in Almere, we geven het toe!

Inmiddels is het assortiment ‘makers’ uitgebreid met onder meer het Vernieuwd! servies van Esther Derkx, de porseleinen sieraden van Mella, het ambachtelijke aardwerk van Tamegroute, de borduurwerksieraden van Tessa Randi, de hertjes en vosjes van Atelier W, de bijzondere houten trompetvogels van Draaj en de geluksvisjes van Mella. Verder shop je bij Vintage Fever natuurlijke zepen en geurkaarsen, fairtrade vlaggetjes en diverse fairtrade geproduceerde producten zoals notebooks  met een omslag van vintage sari’s of droogbloemen.

 

“Wij zeggen altijd ‘alles kan, als het maar goed voelt’!”

 

Dit alles mixen en matchen we met tijdloze vintage schatten, zoals bijvoorbeeld West Germany vazen in allerlei soorten en maten, toffe lampen uit de sixties, seventies en eighties zoals de Toucan lamp van H.T. Huang. Items die je huis karakter geven. Het is toch fantastisch om een vintage designlamp of vaas in huis te hebben die misschien wel 20 a 40 jaar oud is en nog altijd schittert?! Zo is ons interieur een ‘gemengd huwelijk’ tussen een vintage egg chair uit de sixties, een Chinese bruidskast, sloophouten meubelen, een Gispen bijzettafel, een sixties secretaire en heel veel planten. Maar ook hedendaags design van bijvoorbeeld HK Living, Articort en Donna Wilson. Wij zeggen altijd ‘alles kan, als het maar goed voelt’!

En ook Vintage Fever biedt die mix, een duurzame mix mét karakter: Dare to be different!

Dare to be different!​

Vind je het leuk om binnen te kijken bij Vintage Fever thuis, volg dan @estherschulting op instagram, voor een ‘kijkje in de keuken’ … zij deelt daar vele thuiskiekjes, maar ook beelden die haar inspireren zoals natuur, kunst en af en toe een beetje gekkigheid.

Liefs,
Vintage Fever

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*